Golfbanor

Det finns ett stort utbud av golfbanor i Sverige. Har du tröttnat lite på den banan som ligger närmast dig? Då kan du leta upp en annan och kanske satsa på en heldagsutflykt eller till och med spendera en weekend där. Givetvis finns det också en mängd golfbanor utomlands som kan vara roliga att besöka för golfentusiasten. Här får du mer information om populära banor både här i Sverige och utomlands.

Populära golfbanor i Sverige

Om du inte vill åka så långt som utomlands kan du satsa på att besöka några av de golfbanor som finns i Sverige. Det har gjorts en del listor över Sveriges bästa banor, och enligt en lista som presenterades av Svensk Golf ser topp fem bästa banor i Sverige ut som följande: 5, Barsebäck G&CC, Masters Course, 4, Ullna GC, 3, Visby GK, 18-hålsbanan, 2, Falsterbo GK och på plats nummer ett återfinns Bro Hof slot GC, Stadium course. Spana in någon av dessa för en naturskön golfupplevelse utöver det vanliga! Dessa banor är lite tuffare än andra och står ofta värd för golftävlingar, så de kräver sin spelare.

Internationella golfbanor

För dig som vill kombinera golfintresset med en utomlandssemester finns det också mycket att välja mellan. Du kan hitta golfpaket som kombinerar boende med golf åt dig för en smidigare bokning. Även här har Svensk Golf svar på några bra banor utomlands. Exempel på sådana är Fontana GC eller Adamstal GC, som båda ligger utanför Wien, Finca Cortesin GC och San Roque Old GC i Spanien eller Prague City GC i närheten av Prag. Söker du utmanande banor kan till exempel de olika linksbanorna i England och Skottland vara något. Vilken golfare vill inte prova St. Andrews Old Course för att se om man kan vara bättre än Henrik Stensson, Tiger Woods och andra stora golfare som kämpat på banan. Alla har dock olika preferenser och förväntningar på golfbanor, så det bästa du kan göra är att själv göra lite mer research kring exempelvis dessa banor innan du bestämmer dig för en av dem, eller någon helt annan. De har nämligen olika många hål och ligger olika nära in till stan och i olika miljöer med mera.